5 tips för bästa bilsemestern

Detta inlägg har blivit läst 1717 Gånger!

5 tips för bästa bilsemestern

Tillhör du skaran som hellre bilar än tar tåg eller flyg? Vi har samlat de bästa tipsen för att du ska få en trevligare och smartare bilsemester. Ta del av våra 5 bästa tips för bästa bilsemestern.

1 Planera din resväg

Friheten med bilsemester är underbar men det kanske ändå behövs lite planering gällande din resväg. Lägg upp en ungefärlig resplan om hur du ska köra, var du tänker stanna eller om det är någon sevärdhet du ska stanna till och titta på. Kanske vill du ta ett dopp vid stranden. Tänk på att campingar, hotell och vandrarhem till exempel kan vara fullbokade sedan långt tillbaka om du reser under högsäsong.

Det blir inte alltid som man tänkt sig på vägen och då är det bra att kunna vara flexibel och kunna tänka om, det kanske regnar där du tänkt stanna för att bada. Då är det bra med en plan B vad du i stället kan hitta på.

2 Kontrollera bilen

Innan du beger dig ut på bilsemestern är det viktigt att du kontrollerar bilen. Kolla så att alla lampor fungerar, blinkers och tuta. Kontrollera även oljan samt kylar- och spolarvätskan. En annan bra sak att kontrollera är att det finns rätt tryck i däcken.

Säkerhetsställ att din bil klarar av resan. Ta en titt om varningstriangeln är med, det är en stor säkerhet om det skulle hända något med bilen och ni blir stående på vägen.

3 Packa smart

I stället för att proppa bilen full med saker som kan flyga runt och skada dig vid en krock eller inbromsning, välj takbox. Du behöver inte rubba på säkerheten och din packning är i säkert förvar. Det finns många olika modeller och storlekar så det finns säkerligen någon som passar bra för just din resa. Titta exempelvis in hos experterna på takboxar som ni hittar här bästatakboxen.se.

Bilsemestern i Europa
Bilsemester i Europa

Ska du ta in på hotell längst vägen är det smart att packa det nödvändigaste i mindre väskor istället för stora. Då slipper du släpa in massa saker som du inte behöver på hotellet. Resten av packningen kan säkert ligga kvar i låsbar takbox.

Inne i bilen kan det vara smart att ha en liten kylväska med någon dricka och något ätbart om man skulle behöva det längst vägen där det inte finns någonstans att handla.

4 Underhållning på vägen

Att ha bra underhållning på bilsemestern är ett trevligt tillslag. Innan du kör så tänk genom vad du skulle vilja ha på vägen. Sätt samman en bra playlist med musik som du gillar. En bra ljudbok kan med vara underhållande och ett bra sällskap på vägen.

Har du barn med dig på resan så är det bra att ha gjort upp en plan vad som kan roa dem. Det är bra om du slipper uttråkade barn som ständigt frågar när ni är framme. Det kan vara någon form av bilbingo eller något annat roligt som barnen kan gilla.

5 Ha mobil och laddare med

Tänk på att alltid ha mobilen med dig så du kan ringa efter hjälp om det skulle behövas. Kanske blir du ståendes vid vägrenen och då är det viktigt att kunna ringa efter någon. Du kan exempelvis få punktering eller få problem med bilen.

Tänk även på att du har möjligheten att ladda mobilen i bilen medan ni kör. Har du en powerbank är även det en smart sak att ta med om ni blir utan ström så har du ändå möjlighet att använda din mobiltelefon.

Sammanfattning

Tar du med dig våra tips inför din bilsemester så kommer du långt. Är det något specifikt mer som du anser är viktigt ska du självklart ta hänsyn av det. Det viktigaste är att du reser på ett tryggt och säkert sätt samt att du njuter av din semester.