Saker att uppleva på bilresa till eller I Frankrike – 1

Detta inlägg har blivit läst 4355 Gånger!

Det är många som vill ta en liten bilresa till Frankrike. I stället för att bara sätta sig i bilen och blåsa motorvägar rätt ner, så ska du ta en massa avstickare. Den här bilresan tar fyra dagar, men då får du uppleva en hel del.

En Bilresa är alltid en upplevelse.

Du kan givetvis välja att hoppa mellan de olika dagarna, men om du börjar på dag ett, Helsingborg/Helsingör, så får du lite struktur på det hela. Byter du ut Helsingborg/Helsingör mot Malmö och Öresundsbron, så går det lika bra. Se bara till att ni tar det lugnt. Behöver ni ha koll på trafikregler och miljözoner, så finns varje land i menyn till vänster. Klicka och läs. Det är en hel del man behöver ha koll på innan man sticker iväg.

En bilresa till Frankrike. Helsingborg till Groningen, en resa på drygt fyrtio mil.
Dag 2 på resan till Frankrike. Groningen till Gent Belgien, en resa på drygt fyrtio mil. Här finns en sida som berättar mera om den nederländska Atlantvallen.
Dag 3 på resan till Frankrike. Denna tur är knappt 40 mil lång, och tar dig från det vackra Gent i Belgien till Franska Le Havre, den stora franska hamnstaden vid Engelska kanalen.
Dag 4 på resan till Frankrike. Lite knasigt att skriva på resan Till Frankrike, den här etappen är hela i Frankrike, från Le Havre till Bordeaux. Mitt i vindistriktet med samma namn. Du förstår att det lockas med en hel del njutbarheter, både i dryck och mat. Så passa på att stanna några dagar i denna härliga stad, eller ta bilen och besök ett antal må fina vingårdar.
Under dag fyra kan du passera Normandie, platsen där de allierade kom på morgonen den sjätte juni, 1944. Jag har skrivit en speciellt inlägg om detta, för det är så omfattande. Åk kustvägen så får du uppleva de platser det handlar om.

Bilresa till en stradn i solnedgången
Bilresa till en strand i solnedgången