Bila i Europa – detta får du inte missa

Detta inlägg har blivit läst 714 Gånger!

Upplevelser i Europa, Här Österrike.

Att resa med bil genom Europa är ett spännande sätt att upptäcka nya platser på sin egna kontinent. Med bil kan du upptäcka nya platser i din egen takt, hitta gömda pärlor bortom de populära turiststråken och uppleva en mängd olika kulturer, språk och traditioner. Europas landskap är lika varierat som dess kulturer – från Italiens kustvägar till Alpernas bergspass.

Med en bil kan man utforska landsbygden, åka högt upp längs med slingrande bergsvägar eller köra längs med kusten. Planeringen kan vara en utmaning med så många alternativ men det ger dig också möjligheten att skräddarsy resan efter sina egna intressen.

Här tipsar vi om spännande platser och städer att besöka och ger dig bra råd på viktiga saker att tänka på innan du ger dig iväg.

5 tips på spännande sevärdheter i Europa

Här är fem häftiga tips på sevärdheter man med fördel upptäcker med bilen på sin europaresa.

Amalfikusten, Italien – Denna UNESCO-listade kuststräcka i södra Italien erbjuder spektakulära vyer, idylliska städer och fantastisk mat. Att köra här kan vara en utmaning på de smala vägarna men det är helt klart värt det. Missa inte att besöka städer som Positano, Amalfi och Ravello.

Romantiska vägen, Tyskland – Detta är en 350 kilometer lång väg som sträcker sig från Würzburg i norr till Füssen i söder. Längs vägen kan du se medeltida städer, vinodlingar och Neuschwanstein, det sagolika slottet som inspirerade Disney.

Ring of Kerry, Irland – Denna vackra bilrutt ligger på Irlands västkust och tar dig igenom några av landets mest fantastiska landskap, inklusive sjöar, berg och kustlinjer. Stanna till vid platser som Killarney National Park och klippön Skellig Michael.

Montenegro’s Bay of Kotor – Det är en av Europas vackraste platser. Vägen dit slingrar sig upp på bergsidorna och erbjuder fantastiska vyer över den vackra bukten. Besök också den historiska staden Kotor som är listad av UNESCO.

Route des Grandes Alpes, Frankrike – Denna 684 kilometer långa rutt sträcker sig från Genève vid den schweiziska gränsen till Nice vid Medelhavet. Den går över flera höga alppass och erbjuder otroliga vyer. Glöm inte att stanna och uppleva några av de pittoreska alpbyarna längs vägen.

Viktigt att tänka på inför bilresan

Att förbereda sig ordentligt är en viktig del av att planera en bilresa genom Europa. Beroende på vilka länder du planerar att besöka kan det finnas olika regler och krav för att köra bil. Det är viktigt att undersöka detta i förväg.

När du kör i Europa finns det flera olika trafikregler att tänka på, och de kan variera mycket från land till land. Till exempel kör man på vänster sida av vägen i Storbritannien och Irland, medan man i de flesta andra europeiska länder kör på höger sida. Utrustningskraven varierar också, med vissa länder som Frankrike kräver att du har en alkoholmätare i bilen, medan Tyskland och Österrike kräver att du har en varningstriangel, förbandslåda och reflexväst.

För att säkerställa att din bil är i toppskick bör du genomföra en fullständig service innan resan, om du inte redan gjort detta nyligen. Detta inkluderar att kontrollera däcken, oljenivåer, bromsar och lampor. Du vill inte behöva byta olja det första du gör efter att du har lämnat landet. Glöm inte att se till så att all nödvändig säkerhetsutrustning för bilen finns med.

För dig som ännu inte äger en bil, eller har en gammal bil och överväger att köpa ny, kan ett billån vara ett bra alternativ. Att finansiera bilen med ett lån kan ge dig möjlighet att njuta av din resa utan att du behöver hyrbil eller oroa dig för att din gamla bil inte håller måttet.

Glöm inte heller att ha tillräckligt med försäkringsskydd för din resa. Beroende på var du reser kan du behöva ytterligare täckning utöver din vanliga bilförsäkring.