Bada i Österrike???

Innehåll på denna sida/inlägg dölj

Detta inlägg har blivit läst 7525 Gånger!

Jag tillhör icke dessa som kopplar samman Österrike med bad och sol. Det handlar mera om Hahnenkammrennen, alpint och Tyrolen. Men faktum är att det finns många små fina ställen man kan stanna på och där man både får bad och sol. Ett tiotal stora sjöar bidrar till detta livet, det som många av oss tror finns ytterligare längre söderut. Med lämpliga temperaturer på mellan 25 – 30 grader, med vattentemperaturer så att även en berömd badkruka som undertecknad sätter på sig badbyxor och med ett kristallklart och i de flesta fall drickbart vatten, då kan det förbaske mig icke bli annat än bra. Lägg därtill att det finns vandringsleder, cyckelleder, storslagna vyer, god mat och gott vin, så kan man undra hur detta fenomen har missats. Europa överraskar. Här följer en kort beskrivning av några av de största badsjöarna.

I regionen Salzkammergut så har du ganska många trevliga sjöar att välja mellan, i varierande storlek.
Mondsjön (Mondsee)
Detta är den lilla sjön strax utanför (ca tre mil) Salzburg. Turkost vatten och höga berg i bakgrunden gör att du kan ligga och lapa vyer vid stranden. I en turistbroschyr läser jag kort och gott om Mondsee, “När du är i paradiset”. Nog är det så.

Irrsjön (Irrsee)
Lite norr om Monsjön ligger Irrsee. Det ska vara den varmaste badsjön i regionen Salzkammergut. Sjön kallas en ungmö och sträcker sig ca fem kilometer i nord sydlig riktning..

Atterssjön ligger några mil öster om Salzburg. Den lilla orten med samma namn ligger på sjöns västra sida. Här bor ungefär 1600 personer och du har, förutom alla vattenlekar även en bra golfbana. Med fäst dig icke enbart vid denna lilla trevliga by. Det finns massvis med små intressanta platser runt hela sjön. Enklast tar du dig het genom att köra A1 norrut från Salzburg. Vid Mondsee svänger du av och följer väg 151 så kommer du inom kort till Attersjön och kan i lugn takt smyga dig igenom alla små byar och leta efter just din plats, där du ska stanna och trivas.

Mondsee
Mondsee