Albanien – Nästa resmål?

Detta inlägg har blivit läst 1862 Gånger!

Nu har jag läst på en del bloggar hur trevligt och fint Albanien är. Charterbolagen börjar ordna resor hit, och landet har börjat sin resa från kommunismen till ett fritt och öppet land. Att komma dit är ingen enkel omställning, men jag är helt övertygad om att Albaner, liksom de flesta andra människor vill leva i fred och frihet. Det komemrnog att ta sina år innan landet är på plats, men det kommer. Jag är övertygad.
Så vad att göra i landet? Först tittar jag på vädret och det håller sig på trevliga 18 – 20 grader in i sena oktober. Det börjar ta fart i April, med 15 – 18 grader. Första steget Check.

Maten

Maten ska vara präglad av Italien, Grekland och en del inhemsk. Ja, då överlever man säkert. Till detta en importerad öl, eller ett gott vin. Det tillhör nu en av mina frågor. Finns det Albaniskt vin? Återkommer med svaret i ett senare inlägg.

Trafiken

Trafiken är jag ganska intresserad av eftersom denna blogg delvis handla om trafik. Det jag kan avslöja här är att ta det lugnt. Det finns motorväg, men där, liksom på vilken annan väg som helst kan du träffa på getter, traktorer och annat som du icke hade räknat med.
Drygt 360 kilometer kust bör inge förhoppningar om att det finns en del fina platser och kanske ännu en del orörda. Det finns en del ställen som har blivit turistiska, Saranda ska vara den som har kommit längst. Men det finns en hel del trevliga badstränder, framförallt i den södra delen.

Albanien lockar

Jag har blivit lite lockade av Albanien, det ska jag villigt erkänna. Vi planerar en Balkanresa i höst, och jag är ganska övertygad om att Albanien står med på den lista där åtminstone jag vill göra ett stopp. Nu är vi två, så det kanske behövs en kompromiss. Det bruka ordna sig. Du som är nyfiken, häng med på bloggen, eller kommentera, så kommer det mera info, jag lovar.

#Blogg100 Dag 14

 

Fiskebåt i Albanien - Påminner om de som finns i Bled.

Fiskebåt i Albanien – Påminner om de som finns i Bled.