Frukost i Split – Kanske med en elefant framför sig!

Detta inlägg har blivit läst 1851 Gånger!

Måndag morgon, dagen efter Vasaloppet. Jag drömde mig inatt femton – tjugo Vasalopp söderöver, till sydligare delarna av Europa. Där, på ett café beställer jag in ägg och bacon, som jag sköljer ner med en stor kopp te. Ja, har du tagit en bilresa ner så vet du var du har din bil parkerad. Den står säkert och du tog ju några glas vin i går. Således ingen vidare bilförare. Men lugn, du har semester och dagen är ung. Passa på att njuta av din frukost.

Var befinner du dig?

Lite beroende av var du befinner dig, så kan du säkert få denna dag att försvinna. Bara tänk dig att, som vi gjorde när vi var i Split, ta med dig badbyxorna, och så en promenad på kanske en hel kilometer. Du når din strand, fäller ut ditt underlag. Så lägger du dig och myser. När det börjar bli lite varmt, då reser du dig och tar den få stegen mot strandbaren. Jo, dom har god öl, Heineken bland annat. För min del spelar det inte så stor roll bara det är riktigt kall. Doppa mig? Nej det var länge sedan. Vattnet är alltid minst tio grader för kallt, jag sparar mig till badkaret.

Aftonens nöjen

På kvällen är det en god middag beställt. I de flesta sydliga länder så får man in ett glas gott lokalt vin för relativt marginella pengar. Det måste man ju prova. Jag tycker det i sig är en upplevelse att kunna få möjlighet att smaka på lokalt vin. Vi brukar stanna till på några vingårdar och löpa med oss en låda eller två. Ofta får man smaka innan man köper. Jag avstår alltid i och med att jag är bilförare. Men kära hustrun brukar ta sig en lite smak. Blir det tummen upp, ja då laddar vin in i bilen. Det ger några effekter, dels får vi sådant som vi gillar, och när vi öppnar flaskan hemma, så kan vi drömma oss tillbaka. Dubbelt nöje av semestern alltså.

Blogg100 – Dag 6

 

En elefant på strandpromenaden i Split. Ganska ovanligt.

En elefant på strandpromenaden i Split. Ganska ovanligt.